Een tijdloze woning

Huizen in oude stijl zijn erg populair. Denk aan herenhuizen, jaren 30 woningen en een schuurwoning. Het zijn tijdloze en unieke woningen, die altijd wel in trek blijven. Deze huizen bestaan natuurlijk al een tijdje en zo zijn er veel oudere woningen die te koop staan. Maar er is ook de optie om een woning in deze stijl zelf te laten bouwen of een nieuwbouwwoning in deze stijl te kopen. Vooral huizen uit de jaren 30 zie je veel terugkomen, al zou je dat aan de naam niet zo snel verwachten. De jaren dertig is al een flinke tijd terug, maar doordat de woningen zo tijdloos en uniek zijn, blijft dit type woning zijn karakter behouden en is het nog steeds erg populair.

Kopen of bouwen

Een jaren 30 woning wordt getypeerd door de bijzondere vormgeving van de kozijnen, brede dakoverstekken, gedetailleerd gevelmetselwerk, entree met luifel, omlopende dakgootconstructies, hoge plafonds, paneeldeuren en glas-in-lood ramen. Omdat deze woning zo populair is, zijn er op de huizenmarkt genoeg woningen in deze stijl te vinden. Maar je kan ook kiezen voor een nieuwbouwwoning in de jaren 30 stijl of om zelf een huis te laten bouwen. Het voordeel aan nieuwbouw of zelf bouwen is dat je meteen alles zelf kan laten plaatsen naar jouw keuze en een nieuwe woning is energiezuiniger en milieuvriendelijker.

Meerdere modellen

Een jaren woning bouwen is er niet slechts in één model. Er is keuze in een jaren 30 woning van hoogbouw tot laagbouw, een kleine of grote woning, een vierkante woning of eentje met wat meer hoeken en vorm, allemaal binnen het kader van een jaren 30 woning. Er is genoeg keuze om jouw huis precies uit te kiezen zoals jij dat wil. Aangezien een jaren 30 woning een vrijstaande woning is, heb je ook genoeg keuze voor hoe jouw tuin eruit gaat zien.