Keukenstijlen

Je gaat verhuizen en je moet een hele nieuwe keuken kopen. Of je hebt besloten dat het na 15 jaar wel eens tijd is voor een nieuwe trendy keuken. Het kopen van een keuken is een behoorlijk grote investering en daarom is het belangrijk dat de stijl van de keuken aansluit bij jouw wensen. Er zijn verschillende keukenstijlen, zo heb je een zwarte keuken. In deze keuken zijn veel elementen zwart. Mensen laten vaak een aanrechtblad beton cire maken bij deze keukenstijl. Naast deze stijl zijn er nog veel meer stijlen. Dit kan het kiezen van jouw gewenste keuzen moeilijk maken. In dit artikel worden de twee populairste stijlen toegelicht, om zo de keuze makkelijker te maken.

Natuurlijke materialen

Het afgelopen jaar is de trend om natuurlijke materialen te gebruiken weer helemaal teruggekomen. In de keuken met natuurlijke materialen zijn veel objecten geïnspireerd door de natuur. Je kunt hierbij denken aan het inzetten van zeegras en bamboe of hout en marmer. Een mooie toevoeging bij deze stijl is een aanrechtblad beton cire maken. Dit aanrechtblad past mooi bij de natuurlijke materialen. Daarnaast wordt er bij deze keukenstijl veel gebruik gemaakt van metaallakken en warme houtsoorten. Een keuken met natuurlijke materialen straalt rust, duurzaamheid en warmte uit.

Zwarte keuken

Je hebt deze keuken vast langs zien komen bij tv-programma’s en in woonbladen. De zwarte keuken is op dit moment de populairste keuken en heeft de potentie om dit voor de aankomende jaren ook te blijven. Wanneer je voor deze stijl kiest, blijft jouw keuken dus lang trendy. Vroeger werd er nooit zwart toegepast in keukens, omdat men bang was dat het te donker zou zijn. Een zwarte keuken is daarentegen prachtig. Vooral in combinatie met goudkleurige objecten, zoals een goudkleurige kraan. Deze keuken heeft een echte luxe en trendy uitstraling. Vooral in grotere huizen met een keukeneiland is een zwarte keuken een prachtige toevoeging.