Spotverlichting en decoratie: hoe te gebruiken

De verlichting in huis, zowel de binnen- als de buitenverlichting, speelt een fundamentele rol bij de inrichting van de omgeving. Het is niet beperkt tot lampen die aan het plafond zijn bevestigd met als enig doel donkere plaatsen te verlichten.

Het ontwerp heeft zich ontwikkeld en heeft decennia gekruist om te komen waar we nu zijn: een vrije omgeving om te creëren, te innoveren en het beste: uitdrukking te geven in onze huizen aan onze persoonlijkheid.

Een goed uitgevoerd verlichtingsproject kan koude ruimten veranderen in gezellige, uitnodigende en zelfs stimulerende omgevingen. Onder de opties kunnen we de LED inbouwspots van INTOLED uitlichten.

Wat zijn LED inbouwspots?

De spot is al lange tijd traditioneel in buitenverlichting. Onlangs echter begon het zijn ruimte te veroveren in binnenmilieus waarvan het voorstel is om te durven en te innoveren.

Ideaal voor wie een meer gerichte verlichting zoekt, zijn de spots om specifieke punten in elke kamer te accentueren, zoals schilderijen, rekken en tafels. Zo wordt het vaak aangetroffen in het verlichtingsontwerp van woonkamers, keukens, kantoren en zelfs badkamers.

Bij de keuze om interieurs te verlichten met LED inbouwspots, is het belangrijk dat je zich concentreert op kamers die geen diffuus licht vereisen, wat op zijn beurt zorgt voor een zachtere verlichting zonder schaduwen.

Meer vermogen met minder watt

Met slechts één LED-lamp van 10W kunt je een kamer verlichten met dezelfde intensiteit als een gloeilamp van 60W of een fluorescentielamp van 15W.

Bovendien veroorzaakt het geen visuele vermoeidheid bij de bewoners van het huis of de bezoekers van het etablissement.

Duurzaamheid

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een fluorescentielamp bevat de LED-lamp geen kwik, zodat hij niet schadelijk is voor de mens of de planeet.

Bovendien zijn bijna alle onderdelen recycleerbaar en kunnen ze in elke ruimte worden geïnstalleerd.

Een led-lamp heeft een levensduur van gemiddeld 30.000 uur, wat kan oplopen tot 10 jaar.

Een licht voor elke kamer

Ongeacht het model spot dat je kiest, moet je er rekening mee houden dat elke ruimte een bepaald doel heeft en dus een andere verlichtingskleur vereist.

Voor gezellige omgevingen, kies voor lampen met een warme witte temperatuur van ongeveer 3.500 Kelvin.

Voor omgevingen die aandacht vragen, zoals kantoren of studeerkamers, geeft je de voorkeur aan natuurlijk witte lampen, met ongeveer 4.000 Kelvin.

Omgevingen zoals keukens en badkamers vereisen koelwitte gloeilampen, met meer dan 6.000 kelvin.