Veel gebruikte aluminium profielen, het alu hoekprofiel 20x20x2 mm.

In een serie blogartikelen vertellen wij u graag meer over de meest verkochte aluminium profielen. Het gelijkzijdig aluminium hoekprofiel van ruw / brut onbewerkt aluminium met een breedte en hoogte van 20 mm en een dikte van 2 mm is een zeer toegankelijke maatvoering die veelvuldig gebruikt wordt als ‘afwerkprofiel’ voor allehande constructie doeleinden, zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Het alu hoekprofiel van 20x20x2 mm kunt u bij ons online in een lengte op maat bestellen – van 10 cm tot en met 600 cm -. Voer de gewenste lengte in, selecteer de gewenste afwerking en de exacte prijs wordt direct doorberekend en getoond. Altijd een aluminium hoekprofiel op maat bij ALUMINIUMvakman.nl!

Houdt rekening met het feit dat aluminium profielen scherpe (harde) randen bevatten. De aluminium profielen worden tijdens het zagen niet beschermd, dit kan eventueel lijden tot ondiepe krasjes. De zaagsneden zijn op de kopse kanten zichtbaar en ook is het eventueel mogelijk dat er minimale bramen voorkomen. Daarnaast zal het oppervlakte aan de buitenkant – in het begin glanzend – naar verloop van tijd doffer worden.

Kan brut aluminium buiten gebruikt worden?

Het antwoord op deze vraag is ja, maar hierbij dient u wel met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst zal een aluminium profiel, dat in contact komt met zuurstof, altijd een oxidelaag vormen. Dit laagje is dus, maar volledig gesloten en hecht zich stevig aan het oppervlakte van het aluminium profiel. De oxidelaag beschermt het aluminium en verhoogt de weerstand tegen corrosie. De oxidelaag is ‘zelfherstellend’ in het geval van bijv. krassen, waterbestendig en qua hardheid vergelijkbaar met glas. Deze oxidelaag zorgt tevens ook voor het ‘doffer worden’ van het oppervlakte van uw aluminium profiel. Voor meer gerichte productinformatie verwijzen u graag door naar onze website.