Deurmat

Met een goede deurmat bescherm je je interieur tegen vuil en vocht. Bij de superwoonwinkel zijn allerlei soorten deurmatten te koop. Er zijn matten die je buiten voor de deur kunt neerleggen en matten voor binnen. Voor hele vuile omgevingen, bijvoorbeeld omdat er bouwwerkzaamheden plaatsvinden, is een schoonloopmat geschikt. Dat is een deurmat die zand en vuildeeltjes van je schoenen opneemt. Als je je voeten op zo’n mat veegt is zo goed als al het vuil van je schoenen verdwenen. In vochtige omgevingen is een droogloopmat meer geschikt. Zo’n mat absorbeert al het vocht van je schoenen. Hij kan wel 2,5 liter per vierkante meter opnemen.

Een deurmat voor buiten

Een schoonloopmat en een droogloopmat worden in verreweg de meeste gevallen binnenshuis gebruikt. Je legt ze direct achter de buitendeur, zodat ze hun werk optimaal kunnen doen en daarna weer kunnen opdrogen. Een rubber deurmat is bedoeld voor buitenshuis. Je legt zo’n mat aan de buitenkant van de deuropening, waardoor het vuil al van je schoenen wordt geveegd voordat je naar binnen gaat. Voor een optimaal schoonmaakeffect gebruik je een rubber deurmat voor buiten en een schoonloopmat of een gewone kokosmat voor binnen.

Ruime keuze in deurmatten

Het aanbod in deurmatten is bij de superwoonwinkel erg groot. Er is keuze uit allerlei typen matten van vele verschillende materialen. Omdat een mat ook een decoratieve functie heeft heb je bij de superwoonwinkel keuze uit een groot aantal kleuren. Op die manier kun je een deurmat kiezen die past bij de rest van je interieur. Uiteraard moeten deurmatten precies de juiste afmetingen hebben voor een verzorgde uitstraling. Je kunt daarom een deurmat bestellen met standaardafmetingen of gebruik maken van een navigator om de exacte afmetingen van je nieuwe deurmatten door te geven. Dan kies je voor een mooie en goede mat.