Alles over kunstgras

kunstgras aanleggen prijs

Ben jij op zoek naar kunstgras maar kun je niet kiezen welke? Wij vertellen je over verschillende aspecten van kunstgras.

Type kunstgras

Kunstgras is er in allerlei vormen en soorten. Kunstgras aanleggen prijs kan enorm verschillen. Maar welk type kunstgras is geschikt voor welk doel?

Kunstgras siertuin

In een siertuin is het belangrijk dat kunstgras een natuurlijke uitstraling heeft. Het gras in een siertuin dient zo veel mogelijk weg te hebben van een écht gazon. Een type kunstgras met een natuurlijke look is beschikbaar in verschillende tinten groen: van donkergroen tot lichtgroen. Het meest natuurlijk uitziende kunstgras heeft vaak langere groene kunstgrasvezels, met daartussen bruine krulvezels. Vaak worden er verschillende kleuren groen in verweven, net als bij natuurlijk gras. Dit zorg voor een nóg natuurlijker uiterlijk.

Kunstgras voor binnen

Ook voor binnenshuis is zijn er talloze types van kunstgras verkrijgbaar. Zo zijn er allerlei soorten kunstgras beschikbaar in felle leuke kleuren, of kunstgras dat geschikt is om te plaatsen aan een wand.

Kunstgras sport

Kunstgras dat gebruikt wordt voor sportdoeleinden heeft een ander uiterlijk en moet doorgaans tegen een stootje kunnen. Vaak is dit kunstgras dan ook langer dan in een siertuin. Hoe het gras is opgebouwd qua vorm en lengte van de kunstgrasvezels hangt af van de sport.

kunstgras aanleggen prijs

Onderhoud

Hoe zorg jij ervoor dat kunstgras zo lang mogelijk mooi blijft? Je hoeft kunstgras uiteraard niet te maaien of sproeien. Kunstgras is erg onderhoudsvriendelijk. Wel kun je het kunstgras onderhouden door de bladeren te verwijderen, te poetsen met een simpel sopje of door het op te borstelen.

Kunstgras aanleggen prijs

De prijs voor het aanleggen van kunstgras is afhankelijk van een aantal aspecten. Zo is het allereerst belangrijk om te weten hoeveel kunstgras er nodig is om een prijs te kunnen bepalen. Ook hangt de prijs af van de kwaliteit van de grassprieten. Grassprieten met een natuurlijkere look zijn doorgaans duurder. Het laatste aspect voor het bepalen van een prijs is de dichtheid van een mat. Ofwel: het aantal grassprieten per m². Prijzen beginnen doorgaans rond de € 28,00 euro per m².