Lekker vertoeven op Zakynthos

Zakynthos

Zakynthos is een Grieks eiland dat behoort tot de Ionische Eilanden met onder meer Lefkas en Kefalonia. Het is het derde grootste eiland van deze eilandengroep in de Ionische Zee. Zakynthos heeft een oppervlakte van 410 vierkante kilometer. Het eiland Zakynthos ligt ten westen van het vasteland van Griekenland, ongeveer op gelijke hoogte met Sicilie. De hoofdstad is het gelijknamige Zakynthos aan de zuidoostkust. 

Zakynthos

Eilandhoppen op Zakynthos

Het is een eiland waar je heerlijk je vakantie kan doorbrengen. Veel mensen combineren Zakynthos met andere eilanden, bijvoorbeeld Kefalonia en/of Lefkas. Je gaat dan eilandhoppen op de Ionische eilanden. Eilandhoppen betekent van eiland naar eiland springen. Je hebt wel zeker drie dagen nodig om het eiland Zakynthos te verkennen. Dus blijf vooral drie daagjes op Zakynthos en ga daarna naar een ander eiland toe om dat te verkennen. 

Tips en bezienswaardigheden

Bezoek vooral het beroemde scheepswrak van Zakynthos en bekijk het met je eigen ogen. Je kunt ook lekker gaan wandelen over de brug naar Cameo eiland bij Agios Sostis. De natuur is ook prachtig op het eiland. Je kunt over de helderblauwe zee varen en genieten op een van de zandstranden. Zakynthos heeft verschillende oude dorpjes en charmante steden die zeker een bezoekje waard zijn. De Caretta-Caretta zeeschildpadden in de baai van Laganas zijn erg populair onder toeristen. Je kunt ook lekker gaan shoppen of wat drinken in Zakynthos-Stad.