Licht eiken vloer

Licht eiken vloer

Het gebruik van een licht eiken vloer in een woonkamer zal de ruimte een warme en chique uitstraling geven. Voor de warme uitstraling is er in een woonkamer een lange tijd vloerbedekking gebruikt, maar die is tegenwoordig vervangen door een houten vloer. Wanneer je op een houten vloer wat morst, is dat gemakkelijk schoon te maken. Voor een houten vloer kun je massief houten planken gebruiken. Je kunt zo’n vloer in principe zelf leggen, maar je kunt het beter aan de vakman overlaten. Je moet dit namelijk wel op de juiste manier leggen. Niet alleen omdat de planken kunnen uitzetten wanneer ze warm worden. Ook moet er een goede onderlaag worden gebruikt om geluidsoverlast te voorkomen. Een massief houten vloer van licht eiken is kostbaar. Daarom wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor laminaat.

Licht eiken vloer

Laminaat als licht eiken

Om de kosten te drukken en toch gebruik te kunnen maken van een houten vloer wordt vaak voor laminaat gekozen. Het is een samengesteld materiaal. Het is uit meerdere lagen opgebouwd. De onderste laag van het laminaat is vaak van melanine vervaardigd waarop de drager van high density board wordt aangebracht. Op deze laag wordt het bedrukte papier aangebracht wat een houtmotief van licht eiken kan hebben. Over het papier komt een kunststof doorzichtige toplaag met daarover nogmaals een toplaag van aluminiumoxide of korind. Deze dienen als extra versterking.

Licht eiken vloer

Een vloer van licht eiken

Het gebruik van een licht eiken vloer zal de woonkamer een mooie en warme uitstraling verschaffen. Als je een goede soort gebruikt en deze op de juiste manier laat aanbrengen kan hij zeer goed gecombineerd worden met een vloerverwarming. Tegenwoordig wordt er in plaats van gewoon licht eiken ook vaak gekozen voor naturel eiken of eiken waarop een white wash laag is aangebracht. Neem altijd een vloer die een goede kwaliteit heeft, zodat je er lang van kunt genieten.