Studenten game consoles: Switch, PlayStation of Xbox?

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat online gamen zorgt voor betere schoolprestaties? Goed nieuws voor de studenten onder ons! Naast betere prestaties is het natuurlijk ook een gezellig tijdverdrijf samen met je huisgenoten of vrienden. Er zijn veel verschillende game consoles op de markt. Maar welke past er nu het beste bij jou? We zetten in deze blog de verschillen op een rijtje.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een game console waarmee je zowel thuis als onderweg games kunt spelen. De Switch is daarnaast flexibel inzetbaar: zo kan je de spelcomputer aansluiten op de televisie, maar ook loskoppelen. Spellen die je op de Nintendo Switch kan spelen zijn bijvoorbeeld Pokémon, Super Mario Party en Zelda. De Nintendo Switch is minder gericht op realistische graphics, waar PlayStation en Xbox wel op uitblinken.

playstation huren

Sony PlayStation 4

De PlayStation 4 van Sony is de meest populaire spelcomputer in dit rijtje. Wat de PlayStation zo populair maakt is het enorme aanbod aan spellen, de indrukwekkende graphics en de fijne besturing. De prijs van de PlayStation 4 lag bij de release op 399 euro. De eerste release van de spelcomputer is alweer een tijdje geleden, namelijk 29 november 2013. Wel komen er nog regelmatig aangepaste versies op de markt. Ook kan er al genoeg geruchten rond over de komst van de PlayStation 5! Je kan kiezen voor het kopen van een PlayStation, of een PlayStation huren. Bij huur combineer je een nieuwe televisie met een gameconsole, dus dan ben je direct helemaal klaar!

Microsoft Xbox

Tot slot de Microsoft Xbox. Een Xbox is erg vergelijkbaar met de PlayStation. Zo zijn de prijzen in dezelfde range, hebben ze beide een mooi design en zijn ook de consoles vergelijkbaar. Het enige opvallende verschil is het aanbod van beschikbare games. Beide game consoles bieden exclusieve titels aan. Het ligt dus puur aan jouw voorkeur, wat de beste optie is. Kortom, het is lastig kiezen tussen deze drie populaire spelcomputers. De Switch is aan te raden bij wat meer flexibiliteit en wanneer je minder geeft om een realistische spelbeleving. Bij de PlayStation en de Xbox draait het vooral om je voorkeur voor spellen.