Voordelen van kunststof kozijnen

onderhoud kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen komen steeds meer op. In nieuwe woningen worden ook alleen nog maar kunststof kozijnen geplaatst. Dit komt omdat het plaatsen van deze kozijnen bijdraagt aan het verduurzamen van woningen en daarbij ook het energieverbruik verminderen en het milieu beschermen. Wist je dat je subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die je woning verduurzamen? Naast dit enorm grote voordeel is het onderhoud kunststof kozijnen vrijwel nihil. Dit in combinatie met de levensduur van de kozijnen zijn grote voordelen. 

Tips voor onderhoud 

Het onderhoud kunststof kozijnen is erg eenvoudig. Het is al voldoende om één of twee keer per jaar de kozijnen schoon te maken. Dit kun je doen met een sopje van handwarm water en een reinigingsmiddel. Vervolgens kun je met een doek of een zachte spons de kozijnen afnemen. Door dit te doen voorkom je dat schurende of bijtende bacteriën en/of vuildeeltjes de kozijnen beschadigen. 

Met het schoonmaken is het belangrijk dat je de hoekjes en randjes niet vergeet; ook hier kunnen bacteriën of vuildeeltjes zich een baan door het kunststof weren. Het wordt echter afgeraden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat dit de kwaliteit van de kunststof kan verminderen. Daarnaast wordt het afgeraden om schuurmiddelen of oplosmiddelen te gebruiken. Verder moet je juist niet met een harde spons of borstel boenen, want ook dit kan het kunststof beschadigen. 

onderhoud kunststof kozijnen