Zo verzorg je de cipres van Haagplanten Heijnen

Cipres van Haagplanten Heijnen

Je wil een haagplant hebben en je hebt gekozen voor een cipres? Gefeliciteerd! Dit is een prachtige haagplant die veelzijdig is en goed bestendig tegen ons klimaat. Heb je een cipres van Haagplanten Heijnen gehaald maar heb je eigenlijk helemaal niet goed verdiept in hoe je voor de plant moet zorgen? Misschien heb je wel helemaal niet geluisterd toen je uitleg kreeg? Niet getreurd, hier krijg je nog even een snelle samenvatting. 

Water en onkruid

Net als elke andere plant heeft de cipres water nodig en kan er ook onkruid vormen rondom de plant. Hoewel een cipres niet heel veel water nodig heeft, is het toch goed om te weten dat je in het eerste groeiseizoen voldoende water moet geven. Het is dan de bedoeling dat de eerste 5 centimeter van de aarde niet helemaal droog komt te vallen. Geef ook niet teveel water want dan kunnen ze verzuipen. Als ze eenmaal gevestigd zijn, is er juist weer amper water nodig.  

Het is ook belangrijk om onkruid te verwijderen wanneer dit rondom je plant ontstaat. Het onkruid steelt namelijk water en voedingsstoffen van je haagplant en dat is niet handig. Zorg dat de haag een strip van 100 centimeter heeft waar geen gras of ander onkruid groeit. Zo kan hij groot en sterk worden zonder die voedingsstoffen te delen. 

Cipres van Haagplanten Heijnen

Snoeien van de plant

Een groot voordeel van deze plant is dat snoeien eigenlijk amper nodig is. Voor wie geen groene vingers heeft, is dat goed nieuws. Let wel op dat je dode takken op tijd verwijdert. Volg ze terug naar de stam van de plant en snijd ze ook zo dicht mogelijk op de stam af.