Een beukenhaag in je tuin: ideaal of niet?

Denk je eraan om beukenhagen in je tuin te gaan planten, maar weet je niet zeker of dit wel zo’n goed idee is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je namelijk tips over hoe je het kunt verzorgen. Maar vertellen ook wat de voordelen en eventuele nadelen van zo’n haag zijn. Ben je geïnteresseerd geraakt? Lees dan vooral even verder.

Alleen maar voordelen?

Beukenhagen

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een haag in je tuin zou willen. Een haag is nu eenmaal goed voor veel zaken. En dat is ook de reden dat je ze op zoveel plaatsen terugziet. Maar wat zijn die redenen nu zoal? Ten eerste zorgt een haag voor veel beschutting. Daardoor merk je minder van de wind, en dat is in een land zoals Nederland erg fijn. Maar de plant dient ook voor meer privacy in je tuin of huis. Doordat de haag erg goed bedekt is in de zomer, kun je er moeilijk doorheen kijken.

Beukenhagen

Deze beuk kent eigenlijk vrijwel alleen maar voordelen. Het is zeer onderhoudsarm, omdat je het maar twee keer per jaar hoeft te snoeien. Dit kun je het beste aan het einde van de zomer doen, of rond half juni. Schaf de beuk tevens aan bij een betrouwbare aanbieder, en je verzekerd jezelf ervan dat je geen spijt krijgt van je beslissing. Vraag ook zeker advies aan je verkoper, want je wilt exact weten hoe de plant optimaal kunt verzorgen.