Een vlakke lichtkoepel voor de overkapping

vlakke lichtkoepel

Een overkapping is erg mooi, maar soms zie je dat mensen tegen één probleem aanlopen en dat is dat er minder zonlicht in huis komt. De overkapping zal dit namelijk blokkeren. Dit is niet de bedoeling. Gelukkig is hier wel een oplossing voor. Zo kun je namelijk een vlakke lichtkoepel laten maken in de overkapping. Dit zal er dan voor zorgen dat je alsnog wel zonlicht in je huis krijgt. In de winter is dit vooral erg fijn. In de winter is het daglicht al een stuk minder dan dat het zal zijn in de zomer. Dan is het wel zo fijn dat je een oplossing hebt dat je alsnog zoveel mogelijk daglicht in huis kunt halen.

Van de zomer

Van de zomer kan het juist precies het tegenovergestelde zijn. Dan wil je misschien wel dat er minder zonlicht binnen komt. Dan is het ook een stuk warmer en wil je juist dat het huis koel blijft. Ook hier is wat voor bedacht. Zo heb je namelijk ook zonwering voor de vlakke lichtkoepel. Dit zal er dan voor zorgen dat je dus geen directe zonlicht in huis hebt en dat je het dus ook een stuk minder warm zal zijn. Dit is wat je wilt en zal ook een stuk comfortabeler zijn.

vlakke lichtkoepel

De grootte

Een vlakke lichtkoepel kan ook in verschillende groottes komen. Wil je namelijk dat er bijna een raam wordt gemaakt in het plafond of in de overkapping? Of kies je voor een kleine bescheiden koepel. Dan krijg je toch nog daglicht in huis, maar is het alleen een stukje kleiner. Beide opties zijn erg mooi. Je moet namelijk kiezen waar jij behoefte aan hebt en waar jij dus ook genoeg aan hebt. Niet alles hoeft namelijk extreem te zijn.