Eettafel stijlen: van industrieel, landelijk tot vintage & design

Eettafel stijlen: van industrieel, landelijk tot vintage & design

In de meeste interieurs komt één interieur stijl terug. Het mooiste is het dan ook om ervoor te zorgen dat ook de eettafel in deze woonstijl past. En dan vraag jij je natuurlijk af: welk type eettafel past het beste bij de stijl van mijn interieur? In deze blog bekijken we de verschillende keuzes die je kunt maken om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe eettafel goed past bij de rest van jouw interieur. Op die manier ga je gegarandeerd het meeste plezier beleven aan de nieuwe eettafel. Doorloop de keuzes, en vind jouw nieuwe eettafel.

Keuze 1: rond of rechthoekig?

De vorm van de eettafel bepaalt veel voor de rest van de keuzes. Hoewel ovaal en vierkant nog steeds aan populariteit winnen, zijn de ronde eettafel en de rechthoekige eettafel nog altijd de populairste vormen voor een eettafel. Heb je een landelijk, romantisch of industrieel interieur, dan is een ronde eettafel een goede match. In de meer moderne en design interieurs zie je toch vaker een rechthoekige tafel terug. Deze matcht dan met de rest van de strakke lijnen in de inrichting. Ga je voor de trend van 2020? Kies dan voor rond!

Interieur stijl 1: Scandinavisch en lichte interieurs

In moderne, Scandinavische interieurs zie je veel lichte kleuren, gecombineerd met natuurtinten terugkomen. Met deze stijl matcht een eettafel met een lichte houtsoort het beste. Dunne, minimalistische tafelpoten geven de meest Scandinavische uitstraling. Ook ronde vormen komen in deze interieur stijl veel rond.

Interieur stijl 2: Industriële interieurs met een stoere, robuuste look

Is jouw interieur industrieel, dan moet je kiezen voor een statige eettafel. Kies een grote eettafel met een dik houten blad. Het mooiste is een houten eettafel met daaronder een metalen onderstel. Qua houtsoorten kun je denken aan eikenhout of robuust teakhout. De laatstgenoemde soort wordt vaak gerecycled, waardoor een unieke en robuuste sfeer wordt gecreëerd. Zorg dat je dit stoere ook terug laat komen in de bijpassende eetkamerstoelen, deze mogen van leer zijn en best wat over-de-top qua grootte en stoere uitstraling.

Interieur stijl 3: Landelijk, romantisch en klassiek wonen

Eettafel stijlen: van industrieel, landelijk tot vintage & designEen landelijke, warme en romantische interieur stijl matcht het beste met hout. Licht bewerkte houtsoorten, oud hout en noesten zorgen voor een authentieke uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kloosterpoot of sierlijke tafelpoten voor een extra landelijk effect. In een landelijk interieur kun je overigens kiezen voor een grote maat, maar ook voor een minimalistische landelijke eettafel. Een keuze die moet passen bij de rest van de meubels.