Geld besparen met LED lampen in huis

De verlichting in je huis is ongetwijfeld één van de belangrijkste aspecten die sfeer creëren. Elke kamer van het huis heeft dan ook wel verlichting, naast sfeer heeft het namelijk ook gwn de simpele taak om licht te geven in het donker. Omdat elke kamer wel een lichtbron nodig heeft, lopen de elektriciteitskosten voor deze verlichting al snel op. Er zijn echter een aantal manieren om geld te besparen hierop. Eén van de beste manieren om dit te doen is met LED lampen. Dit scheelt op jaarbasis al snel 60% van deze energiekosten.

Toch moet je opletten dat je wel de goede LED lampen koopt. Naast dat er heel veel verschillende soorten zijn, verschilt de kwaliteit ook per winkel. Om er zeker van te zijn dat je de beste kwaliteit krijgt koop je LED lampen bij Euroledshop.nl; Topkwaliteit voor de beste prijs. Bij Euroledshop.nl ontvang je namelijk minimaal 2 jaar fabrieksgarantie op de lampen, en soms zelfs 3 jaar. Alle producten zijn afkomstig van bekende merken en fabrikanten die de kwaliteit van hun product garanderen.

Voordelen van LED lampen

LED’s hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van andere verlichting:

  • Ze zijn vele malen zuiniger. De gemiddelde LED verbruikt tot wel 6x minder stroom dan zijn tegenhangers. Dit heeft twee redenen. De LED is zeer energie efficiënt. Dit houdt in dat er bijna geen stroom verloren gaat tijdens het omzetten van elektriciteit naar licht. Daarnaast werken LED lampen met een veel lager wattage. Hierdoor is er überhaupt veel minder stroom nodig om licht te maken.
  • Ze gaan veel langer mee. De gemiddelde LED lamp heeft in de praktijk ongeveer 40.000 branduren. Dit is vele malen meer dan andere lampen. In vergelijking: een gloeilamp gaat ongeveer 1000 uren mee. Een LED gaat dus 40 keer langer mee dan een gloeilamp. In de gehele levensduur dat je een LED lamp gebruikt had je deze ook 40x moeten vervangen met een normale gloeilamp.
  • Ze kunnen verschillende kleuren maken. Normale lampen produceren meestal een hele specifieke kleur, dit komt door het productieproces van deze lampen. LED’s zijn echter zeer gemakkelijk hierin en kunnen elke gewenste kleur produceren. Of je nu een heldere witte tint nodig hebt, of juist een warme witte tint. Het is zelfs mogelijk om een LED spot te kopen die van kleur kan veranderen, je hebt dan keuze uit 16 verschillende kleuren!