Houtworm bestrijden in een mum van tijd

Indien je thuis veel hout hebt, is de kans dat je ooit houtworm zal hebben bij je thuis zeer groot. Houtworm komt namelijk snel binnen in je huis en verspreidt zich razendsnel over alles dat hout is. Je plafond, muren, meubels, vloeren, etc. Je herkent het aan de kleine gaatjes die zich in het hout begraven en zo openingen maken. Het lijkt net alsof je met kleine punijzen verschillende gaatjes hebt gemaakt in het hout. Om erger te voorkomen, is het belangrijk om houtworm bestrijden niet langer uit te stellen. Zeker wanneer je op je plafond en vloeren houtworm hebt, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te bestrijden aangezien het draagvlak van je huis in gevaar komt.

Kan ik houtworm zelf bestrijden?

Je kan altijd proberen dit zelf te bestrijden, al is dit alles behalve eenvoudig. Je moet hier ook zeer goed voor opletten aangezien houtworm giftig is. Wat je wel eenvoudig zelf kan doen, is bepaalde bestrijdingsmethodes gebruiken om de houtwormen en de larven dood te maken. Ofwel gebruik je petroleum. Met dit middel smeer je het hout in en gaan de houtwormen en larven doodt. Dit gaat echter niet door tot de kern van het hout waardoor het geen houvast methode is. Kou of hitte zijn betere methodes aangezien zij hier absoluut niet tegen kunnen. Dit is echter wel beter te laten uitvoeren door een professionele maatschappij om zeker te zijn dat dit goed uitgevoerd wordt.

Wat met andere bestrijding?

Jammer genoeg is niet enkel houtworm vaak aanwezig bij je thuis. Ook ongediertes kunnen in je huis kruipen, of je nu in de stad of buiten de stad woont. Ongedierte heb je altijd overal. Hierdoor is ongediertebestrijding een tweede vaak voorkomende last die veel mensen ondervinden. Ook duiven zijn onderdeel van deze ongediertebestrijding. Zij vermenigvuldigen zich zeer snel en kunnen tot wel 10 jaar leven. Indien je komaf wilt maken met hen, is het best te bellen naar een professionele maatschappij.