Kleding wassen? Volg deze tips!

Wassen is niet moeilijk. Maar als je het niet zo vaak doet of je doet het voor het eerst, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de wasbeurt goed gaat. In dat geval is het natuurlijk handig om er een overzichtje bij te hebben met een aantal handige tips!

Bron: Massamarkt

Kies het juiste programma

Als je kleding gaat wassen, is het allereerst van belang om de kleding goed te sorteren. Sorteren gaat onder andere op kleur, maar bijvoorbeeld ook op stof. Vervolgens is het dus van belang om een geschikt wasprogramma te kiezen. Er bestaan wasprogramma’s voor katoen, gemengde was, fijne was en nog veel meer.

De goede temperatuur

Het kiezen van de juiste temperatuur voor de wasbeurt is van groot belang. Als je op een te hoge temperatuur wast, is de kans aanwezig dat je je kleding aanzienlijk beschadigd. Daarnaast is wassen op een hoge temperatuur niet goed voor het milieu. Dit vergt namelijk een hoog energieverbruik. Aan de andere kant is wassen op een te lage temperatuur ook niet goed, omdat je wasgoed op die manier mogelijk niet helemaal schoon wordt.

Wasmiddel toevoegen

Voor witte of lichtgekleurde kleding wordt doorgaans kalkbleekmiddel gebruikt en voor gekleurde kleding de kleurreiniger. Voor het wassen van veel wollen artikelen wordt vaak gebruikgemaakt van speciale wasmiddelen. Daarnaast kun je gebruikmaken van een vlekverwijderaar, door deze voor de wasbeurt toe te passen op hardnekkige vlekken.

Meer tips en inspiratie?

Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar meer tips en inspiratie? Of wil je bijvoorbeeld een goede droogmolen kopen om je kleding na de wasbeurt te kunnen laten drogen? Neem dan eens een kijkje op de website van Massamarkt.