Schakelmateriaal kopen en opleuken voor in huis? Zo doe je dat!

Schakelmateriaal kopen is misschien een klein detail voor je wanneer je jouw nieuwe woning betrekt. Maar het is toch een essentieel onderdeel van het huis, die vaak vergeten wordt. 

Schakelmateriaal kan de uitstraling van je huis versterken en bijdragen aan het ontwerp in zijn geheel. Het versieren van schakelmateriaal is tegenwoordig een trend. Je kunt er omheen schilderen door creatieve ideeën te gebruiken of ze op een artistieke manier bedekken! Decoratieve schakelmateriaal is een innovatieve manier om de perfecte stijl te vinden voor jouw kamer.

Online schakelmateriaal kopen? Dat kan op bijvoorbeeld de website van Schneider Electric.

Schakelmateriaal bedekken met washi-tape

Dingen die je nodig hebt:

  • Ontsmettingsalcohol
  • Watje
  • Leuke washi-tape
  • Knutselmes
  • Schaar
  • Hobby lijm
  • Schuimborstel
  • Schakelmateriaal

Maak de schakelplaat schoon met ontsmettingsalcohol op een watje. Plaats een washi-tape-strip onder een hoek over de schakelplaat (beginnen vanuit een hoek is het makkelijkste). Blijf de washi-tape naast elkaar plaatsen totdat je de schakelplaat bedekt hebt. Verwijder eventuele luchtbellen door er met je vingers overheen te bewegen.

Knip de tape vanaf de achterkant af en plak het overtollige tape op de rand. Snijd het rechthoekige gat met een hobbymes. Breng een dun laagje hobby lijm aan met een schuimborstel om de schakelaar te beschermen en vingerafdrukken weg te vegen.

Eenmaal volledig gedroogd, kun je de schakelaar opnieuw installeren. 

Decoratieve stickers plakken op schakelmateriaal

Je kunt decoratieve stickers en thema stickers schilderen of kopen. De matte afwerking is perfect voor geverfde muren, omdat de emblemen opgaan in je muur en de reflectie van het licht verminderen, waardoor het er leuker uitziet. Er zijn doorgaans verschillende formaten beschikbaar.

Geschilderde schakelplaten

Dit is een van de goedkoopste en gemakkelijkste methoden om het uiterlijk van schakelmateriaal te veranderen. Je kan van alles schilderen op jouw schakelmateriaal, maak gebruik van je creativiteit. Maar als je geen schilder bent of meer bent van het minimalisme, dan kun je het ook in één egale kleur verven. Voor extra bescherming kun je ook een laag haarlak er overheen spuiten.