Vloerverwarming is dé trend

Zodra je gaat kijken voor een nieuwe vloer, kijken mensen ook vaak naar vloerverwarming. Het is een luxe manier voor de verwarming van je huis en sluit daarnaast ook perfect aan bij de laatste trends. Wanneer je gaat kijken naar een nieuwe vloer een graag de verwarming onder de vloer wilt, dan moet je rekening houden met het type vloer dat je uitkiest. Het ene type vloer sluit hier namelijk beter bij aan dan het ander. Het is overigens wel zo dat er tegenwoordig erg veel mogelijk is, dus het is aan te raden om dit eens goed na te laten kijken door een specialist.

Een goed verwarmd huis

Met vloerverwarming duurt het wel langer voordat je de warmte echt voelt. Het komt tenslotte uit de grond. Wat zeker een groot voordeel is en veel mensen fijn vinden, is de warmte aan de voeten. Je moet hier niet bij voorstellen dat je voeten extreem verwarmd worden, maar het is altijd beter dan een ijskoude vloer. Als je voeten eenmaal koud zijn is het namelijk erg moeilijk om de rest van je lichaam warm te krijgen. Een ander voordeel aan vloerverwarming, is dat de gehele ruimte verdeeld verwarmd wordt. Je hebt dus geen verschil in warmte in de ruimte. Wat wel het geval kan zijn bij de ouderwetse radiatoren. Deze zijn namelijk maar op bepaalde plekken geplaatst. Als je in de keuken staat waar geen radiatoren zijn, kan dit een stuk kouder aanvoelen, dan dat je in de woonkamer staat waar wel een radiator is. 

Creëer ruimte door middel van vloerverwarming

Zoals eerder gezegd is vloerverwarming tegenwoordig een steeds meer terugkomende keuze. Het is namelijk echt iets wat met de laatste trends meegaat. Je ziet in de nieuwste huizen vrijwel geen radiatoren meer terug. Dit geeft namelijk een strakke uitstraling. Je kunt de volledige muur zien en hoeft geen manieren meer te bedenken om de radiatoren minder te laten opvallen. Een ander groot voordeel van vloerverwarming waar mensen in eerste instantie wellicht niet aan denken, is de extra ruimte die je creëert. Het is dan niet veel extra ruimte, maar toch wat. Dit kan een hoop schelen wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe bank aanschaft. Door de vloerverwarming kan het namelijk precies de 5 centimeter schelen die je nodig had om de bank in je woonkamer te laten passen. 

De specialist helpt jou

Om vloerverwarming in je huis te krijgen, schakel je meestal een specialist zoals Vloer & Raamdecor in. Deze weet precies hoe je dit juist aansluit. Het is namelijk een hele onderneming. Je hebt dit niet zo een-twee-drie gedaan. Wanneer je radiatoren hebt, moet je deze eerst laten verwijderen voordat je vloerverwarming kunt installeren. Zodra deze zijn verwijderd, kan het proces beginnen. De gehele vloer wordt eruit gehaald. Hierna wordt een patroon gemaakt in de vloer, waarin buizen worden gelegd. Een nieuwe vloer erop en klaar. Het is een heel proces, maar hierna kun je volop genieten van warme voeten en een heerlijk verwarmd huis. Aarzel dus zeker niet en informeer naar de mogelijkheden bij een specialist!