Waarom is infraroodverwarming zo fijn?

verplaatsbare infrarood paneel

Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven voor de centrale verwarming. De kosten zijn anders niet te betalen. En een houtkachel heeft ook zo zijn nadelen. Daarom is het verplaatsbare infrarood paneel voor steeds meer consumenten de ideale optie.

Minder energie nodig

Het grote voordeel van infrarood panelen is dat je veel minder energie nodig hebt om je kamers warm te krijgen. Uiteraard resulteert dit in een lagere energie- en gasrekening. Verder bewijs je het milieu op deze manier goede diensten en dat is ook niet onbelangrijk. Neem je als voorbeeld een paneel van 600 watt, dan krijg je hiermee evenveel warmte als dat je een elektrisch kacheltje van 1500 watt neemt. 

verplaatsbare infrarood paneel

De temperatuur blijft gelijkmatig

Het is absoluut niet comfortabel als je het op het ene moment warm hebt op de bank en als je een half uurtje later toch merkt dat het minder behaaglijk is. Het voordeel van een infrarood paneel is dat de temperatuur lekker gelijkmatig blijft. Bij verwarming door middel van convectie circuleert de lucht. Bij infrarood panelen zijn de temperatuurverschillen veel kleiner omdat er op een andere manier wordt verwarmd. 

In meerdere ruimtes te gebruiken

Het verplaatsbare infrarood paneel is makkelijk te verplaatsen. Uiteraard hangt dit wel af van het paneel dat je koopt. Er zijn ook panelen die je ophangt aan de muur. Die ga je natuurlijk niet zomaar elke keer verplaatsen. Neem je echter een infrarood paneel dat op de grond staat, dan is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een model met wieltjes. Gaat er een van de kinderen naar zijn of haar kamer om huiswerk te maken, dan is het fijn om het infrarood paneel daar neer te zetten. Wil je een tijdje in de badkamer ontspannen, dan laat je het infrarood paneel daar de ruimte verwarmen. Zo gebruik je het paneel precies op die plek waar jij het wilt hebben. Je hoeft op die manier niet in het hele huis de radiatoren warm te houden. Reken maar dat je op deze wijze heel wat bespaart op je gasverbruik.