Drie mooie houten voor in jouw tuin

houten bank

De tuin is een van de meest rustgevende plekken die we hebben. Het is een van de weinige plekken in onze woningen die ons nog een beetje met de natuur verbinden. En daarbij helpen tuinmeubelen gemaakt van natuurlijke materialen ook mee om dit voor elkaar te krijgen. Vooral houten tuinmeubelen kunnen hiervoor zorgen, maar soms mis je even wat inspiratie. Daarom geven we in deze blog drie ideeën voor mooie houten tuinmeubelen.

Ga voor een houten loungebank

Wil jij een houten tuinmeubel hebben die jouw helpt tot rust te komen? Of wil jij juist een tuinmeubel hebben die helpt met het omtoveren van jouw tuin tot een gezellige plek? Dan is een houten bank een uitstekende optie om dit te realiseren. Een houten bank heeft jouw tuin namelijk een rustieke plek waar mensen heerlijk met elkaar kunnen zitten. Zorg er natuurlijk wel voor dat je comfortabele tuinkussens haalt zodat jouw gasten op een zachte manier van jouw houten bank gebruik kunnen maken.

houten bank

Maak gebruik van jouw bomen

Heb jij een tuin waar enkele bomen in te vinden zijn? Dan is deze optie ook een leuk idee. Ga namelijk voor een bankje of tafel die om een boomstam heen is gebouwd. Zo geef je jouw tuin een extra element vergeleken met anderen. Daarnaast kun je boomstam gebruiken als rugleuning als je ervoor kiest het als een bank of stoel te gebruiken. En als kers op de taart scheelt het je ook nog eens ruimte. In Nederland zijn onze tuinen gemiddeld namelijk niet al te groot, waardoor je het maximale uit elke vierkante meter wilt halen die je tot je beschikking hebt.

Een heerlijke dinerplek

Als derde tip raden we je aan om een houten diner set voor jouw tuin te halen. Er is niks meer iconisch dan in de zomer een barbecue houden, maar dan moet je wel een dinertafel en stoelen hebben die hier goed bij passen. Met eikenhout als materiaal heb je dit zeker voor elkaar. Daarnaast is deze diner set zwaar, waardoor hij nooit weg kan waaien en moeilijk schade oploopt.