Wat valt er te beleven in Lapland?

Zweden is een enorm uitgestrekt land waar je van alles kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan genieten van een warme kunststof hottub, een nationaal park bezoeken, naar een openluchtmuseum gaan of naar de sauna gaan. Veel mensen reizen wekenland door het land, waar ze een roadtrip maken of wandelen. Een van de plekken die je absoluut gezien moet hebben is Lapland. Het is een groot natuurgebied met een ruige natuur, de Sami en lange wegen. Als je naar Lapland gaat, kun je je er lange tijd vermaken met roadtrips en wandelingen. Ben je geïnteresseerd in wat er te doen is in Lapland? Lees dan snel verder!

Ontdek de Silver Road

Natuurlijk kun je in je hotel blijven en elke avond in een hottub zitten, maar wat dacht je van een spannende roadtrip? Een van de bekendste routes van Zweden en Lapland is de Silver Road. Het is een van de mooiste wegen van heel Zweden en is 500 km lang. Als je de zilveren route wilt volgen, volg je wegnummer 95, die tot de Noorse grens loopt. De naam Silver Road is afgeleid van de zilvererts die vervoerd werden vanuit de bergen tot de havens die aan de kust lagen. De Silver Road is een weg die door de bergen gaat, door meren en door bossen. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de weg, kun je naar de Zilvermuseum gaan.

Zie het Noorderlicht

Het Noorderlicht wordt gekenmerkt door groene, dansende vlammen. Bij veel reizigers die naar Zweden vertrekken staat het Noorderlicht zien hoog op hun bucketlist. Als je in de wintermaanden naar Lapland gaat, heb je een grote kans om een glimp op te vangen van het Noorderlicht. Hoe hoger je in het noorden van Zweden bent, hoe groter je de kans hebt om het licht te zien. Het Noorderlicht zien is een zeer bijzondere ervaring die je nooit zult vergeten, dus is het zeker een aanrader!